Koeman kan eindelijk beroep doen op aanwinst, slecht nieuws voor Suárez

Koeman kan eindelijk beroep doen op aanwinst, slecht nieuws voor Suárez

19-09-2020 11:45
35

Luis Suárez is opnieuw niet opgenomen in de wedstrijdselectie van FC Barcelona. Hoewel een transfer naar Juventus voorlopig lijkt afgeketst, heeft trainer Ronald Koeman geen plek voor de 33-jarige Uruguayaan.

Ook Arturo Vidal, die hard op weg is naar Internazionale, ontbreekt zaterdag tijdens het duel met Elche om de Trofeu Joan Gamper in Camp Nou. Onder meer Lionel Messi en Frenkie de Jong zijn wel van de partij, net als Miralem Pjanic. De Bosnische middenvelder zit voor het eerst bij de groep, nadat hij is hersteld van het coronavirus.  "Hij kan nog niet heel lang spelen, maar vermoedelijk zal hij wel enkele minuten spelen", voorspelt Koeman in Spaanse media.

"We zijn nu drie weken bezig en het team staat er fysiek veel beter op dan in de eerste oefenwedstrijd", vervolgt de Nederlander. "Daardoor hebben we ook veel tactisch werk kunnen verrichten op de training." De spelers van Barça raken steeds beter ingespeeld in het 4-2-3-1 systeem, concludeert hij. "We hebben goede dingen gezien tegen Girona. Hopelijk lukt dat tegen Elche het hele duel."

Het is de laatste test voor Koeman en Barcelona. De aftrap is om 19.00 uur.