Cambuur loopt weer averij op, maximale score voor Engelse koploper Everton

19-09-2020 15:24 Laatste update: 18:32
35

SC Cambuur is voor het tweede duel op rij tegen averij aangelopen in de Keuken Kampioen Divisie. De Leeuwarders speelden met 2-2 gelijk op bezoek bij Top Oss.

Cambuur verloor vorige week met 0-2 van Go Ahead Eagles en al na zeven minuten volgde in Oss een nieuwe klap. Olivier Rommens sloeg toe namens de thuisploeg. Met een dubbele wissel na 38 minuten leek Cambuur-coach Henk de Jong het tij te keren. Invaller Ragnar Oratmangoen maakte er 1-1 van en op slag van rust tekende Robert Mühren voor de 1-2.

De Leeuwarders hadden de touwtjes daarmee in handen, maar na een klein uur stond het plots weer 2-2 via Jarni Koorman. Mühren had de winnende treffer vervolgens nog meermaals op de schoen, zo werden twee goals afgekeurd. Het bleef echter bij 2-2. Cambuur blijft daardoor steken op zeven punten uit vier duels.

Everton - West Bromwich Albion
Everton beleeft een vliegende start in de Premier League en is na twee wedstrijden nog zonder puntenverlies. Na Tottenham Hotspur werd ook promovendus West Bromwich Albion aan de zegekar geboden: The Baggies maakten het Everton één helft lang moeilijk, maar moesten Goodison Park alsnog verlaten met een ruime nederlaag.

Grady Diangana hielp West Brom na een rappe counter aan een snelle 0-1 voorsprong. Everton moest even bekomen van deze klap, maar stond bij rust met 2-1 voor: Dominic Calvert-Lewin tikte van dichtbij de 1-1 binnen en zag dat de VAR groen licht gaf voor die goal, James Rodríguez tekende vanuit de tweede lijn voor 2-1. West Brom moest bovendien zonder zijn linksback én zijn manager verder: Kieran Gibbs kreeg rood na een opstootje met James, manager Slaven Bilic ging verhaal halen en werd naar de tribune gestuurd.

Ondanks deze tegenvallers kwamen de gasten sterk de kleedkamer uit. Matheus Pereira maakte er uit een schitterende vrije trap zelfs 2-2 van. Everton denderde echter over de tien Baggies heen. Michael Keane frommelde kort na die gelijkmaker de 3-2 binnen, Dominic Calvert-Lewin maakte het feest compleet met zijn tweede én zijn derde van de middag: 4-2 en 5-2.

Everton staat voorlopig alleen aan kop met zes punten uit twee wedstrijden. Op zaterdag 26 september mag de club van directeur Marcel Brands proberen om zijn ongeslagen status te verdedigen tegen Crystal Palace.