Barcelona maakt opstelling bekend: twee wijzigingen, De Jong behoudt zijn plek

Barcelona maakt opstelling bekend: twee wijzigingen, De Jong behoudt zijn plek

19-09-2020 18:21 Laatste update: 18:23
12

FC Barcelona heeft zijn opstelling voor het oefenduel met Elche. Frenkie de Jong heeft opnieuw een basisplek gekregen van landgenoot Ronald Koeman.

De controleur uit Arkel was tijdens het oefenduel met Gimnàstic de Tarragona nog buiten de startopstelling gevallen, stond tegen Girona weer in de basis en zal ook starten tegen Elche. De Jong vormt tijdens de wedstrijd om de Trofeu Joan Gamper opnieuw een verdedigend blok met oudgediende Sergio Busquets. Concurrent Riqui Puig is buiten de boot gevallen en mag vertrekken uit Camp Nou. Nieuwkomer Miralem Pjanic start als reserve.

In vergelijking met de vorige wedstrijd zijn alleen centrale verdediger Ronald Araújo en aanvaller Francisco Trincão hun basisplek kwijtgeraakt. Clément Lenglet staat centraal achterin naast Gerard Piqué, Ansu Fati mag samen met Lionel Messi, Antoine Griezmann en Philippe Coutinho voor de aanvallende impulsen zorgen.

Barça trapt om 19.00 uur af voor het laatste oefenduel van het voorseizoen. Villarreal is op zondag 27 september de eerste Primera División-tegenstander van het seizoen.

De volledige opstelling: Neto; Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; De Jong, Busquets; Messi, Coutinho, Ansu Fati; Griezmann.