Eiting kondigt vertrek bij Ajax aan: 'Geen vaarwel, maar een tot ziens'

Eiting kondigt vertrek bij Ajax aan: 'Geen vaarwel, maar een tot ziens'

19-09-2020 19:23 Laatste update: 19:37
20

Carel Eiting heeft zijn vertrek bij Ajax aangekondigd. De 22-jarige middenvelder neemt in een dankwoord op Instagram afscheid van de Amsterdamse club. Hij vertrekt op huurbasis naar Huddersfield Town.

'Voor iedereen die mij de afgelopen dertien jaar bij Ajax gesteund heeft: ik ben enorm dankbaar voor alle kansen die de club en de fans mij gegeven hebben', schrijft Eiting. 'Mijn debuut in de Eredivisie, KNVB Beker, Europa League en Champions League. En wie weet wat de toekomst ons nog brengt. Het is geen vaarwel, maar een tot ziens. Veel succes de rest van het seizoen.'

Eiting loopt al sinds 2007 rond bij Ajax en maakte tijdens het seizoen 2016/2017 zijn debuut voor het eerste elftal. Mede door hardnekkig blessureleed kwam hij niet verder dan 31 officiële optredens in het eerste elftal. Vorig weekeinde zat hij negentig minuten op de bank tegen Sparta: het zal voorlopig zijn laatste bijdrage aan een wedstrijd van Ajax geweest zijn.

Ajax verhuurt de middenvelder tot het einde van het seizoen aan Huddersfield. Volgens Voetbal International lijkt de Championship-club ook een optie tot koop bedongen te hebben.