Kanonskogel Tannane, rode kaart en fout Van Leer beslissen duel in Arnhem

19-09-2020 20:38 Laatste update: 20:41
29

Vitesse heeft thuis een eenvoudige overwinning geboekt op Sparta. Mede dankzij een fantastische goal van Oussama Tannane werden de Rotterdammers in Arnhem met 2-0 over de knie gelegd.

Vitesse werd voor het duel opgeschrikt door liefst negen gevallen van corona. De voltallige staf van trainer Thomas Letsch én verdediger Jacob Rasmussen bleken besmet met het virus. Bij Sparta ontbrak Deroy Duarte om dezelfde reden.

Beide ploegen waren in de openingsfase redelijk aan elkaar gewaagd, maar Tannane brak na 27 minuten op fantastische wijze de ban. De aanvaller schoot vanaf een meter of dertig raak. Darfalou was vervolgens dicht bij de 2-0, maar ook Sparta kreeg een enorme kans via Rayhi. De bezoekers gooiden kort voor rust op buitengewoon knullige wijze de eigen glazen in. Michaël Heylen gleed uit over de bal en nam Thomas Bruns mee. Het leverde hem zijn tweede gele kaart op.

Daarna was er van een wedstrijd geen sprake meer in het Gelredome. Vitesse hield eenvoudig stand, maar verzuimde verder afstand te nemen in de tweede helft. Tannane probeerde het nog eens van afstand en ook Armando Broja kreeg een grote kans. Zijn schot eindigde recht in de handen van Benjamin van Leer.

De Sparta-doelman - die er ook tegen Ajax al niet sterk uit zag vorige week - vertolkte niet veel later echter een negatieve hoofdrol. Hij kreeg een schot niet onder controle, waarna Chelsea-huurling Broja na 82 minuten alsnog voor de beslissing zorgde.