Ketser Mvogo blijft zonder gevolgen: Romero bezorgt PSV in minuut 94 alsnog zege

19-09-2020 21:52 Laatste update: 22:00
394

PSV leek een kater over te houden aan zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen, maar ontsnapte tegen FC Emmen. De ploeg van trainer Roger Schmidt heerste voor rust tegen FC Emmen, maar verzuimde om afstand te nemen en zag doelman Yvon Mvogo in de slotfase opzichtig blunderen: invaller Maxi Romero bezorgde PSV echter alsnog de zege.

Schmidt nam Mohamed Ihattaren in genade aan en moest de naar Italië vertrekkende Sam Lammers missen: Noni Madueke mocht samen met Ihattaren in de basis beginnen. FC Emmen tekende via Sergio Peña en Robbert De Vos voor de eerste speldenprikjes, maar PSV sloeg direct toe bij zijn eerste uitgespeelde kans. Philipp Max kwam na een snelle counter door op links en gaf voor op Madueke: 1-0, de eerste Eredivisie-treffer van de Engelsman.

PSV nam de wedstrijd vervolgens stevig in handen, maar wist nauwelijks tot kansen te komen. In de tweede helft was het beste eraf bij PSV. Het had van Emmen weinig te duchten, maar moest in de slotfase alsnog op zijn tellen passen. Glenn Bijl probeerde het met een vrije trap van afstand, maar stuitte op Mvogo. Zeven minuten voor tijd deed PSV de gasten een doelpunt cadeau met een ongekende keepersblunder. Max speelde terug op de vrijstaande Mvogo, die zich in de bal verslikte en hopeloos in de fout ging: 1-1.

De thuisploeg schrok wakker en ging halsoverkop op jacht naar de 2-1. Donyell Malen kopte eerst rakelings naast en kwam vervolgens één op één met Dennis Telgenkamp, die echter als winnaar uit de strijd kwam. Romero claimde nog een strafschop na een tackle van Nick Bakker, die echter keurig de bal speelde en Emmen redde.

Malen kreeg nóg een kans, maar Telgenkamp hield Emmen opnieuw op de been. De doelman moest in minuut 94 echter alsnog capituleren: uitgerekend miljoenenaankoop Romero kopte zijn allereerste voor PSV binnen, op aangeven van opnieuw Max. De aanwezige toeschouwers konden alsnog opgelucht ademhalen, net als Mvogo.