Koeman over slechtnieuwsgesprek met Puig: 'Niet verteld dat ik niet op hem reken'

Koeman over slechtnieuwsgesprek met Puig: 'Niet verteld dat ik niet op hem reken'

19-09-2020 22:12
36

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman heeft het nieuws bevestigd dat de hele zaterdag al de ronde deed in Catalonië: Riqui Puig is op weg naar de uitgang in Catalonië. Trainer en speler hebben in aanloop naar de oefenwedstrijd tegen Elche een slechtnieuwsgesprek gevoerd.

Puig werd niet geselecteerd voor het treffen met de Primera División-promovendus. Na afloop van de wedstrijd om de Trofeu Joan Gamper ging Koeman in op de boodschap die hij aan de middenvelder mee had gegeven. "Ik heb hem niet verteld dat ik niet op hem zou rekenen. Ik heb alleen maar verteld dat een jonge speler zoals hij regelmatig moet spelen", liet hij weten aan de Spaanse media.

Dat zal Puig dus buiten Camp Nou moeten doen. "Een uitleenbeurt is een optie. Hij heeft zeker toekomst hier, net als Pedri en Carles Aleñá. Maar op dit moment wordt het lastig voor hem, gezien de concurrentie op het middenveld."

Koeman startte zaterdag met Frenkie de Jong en Sergio Busquets als controlerend duo: Busquets werd na een uur afgelost door Miralem Pjanic, terwijl Aleñá op de bank bleef zitten. Barça sloot de voorbereiding af met een 1-0 zege op Elche en begint op 27 september aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen Villarreal.