Slot en Koopmeiners oordelen over Stengs: 'Gewoon ziek dat hij daar rood krijgt'

Slot en Koopmeiners oordelen over Stengs: 'Gewoon ziek dat hij daar rood krijgt'

20-09-2020 10:08
193

AZ liep in zijn eerste Eredivisie-duel van het seizoen meteen tegen een rode kaart aan na een vroege rode kaart voor Calvin Stengs. Trainer Arne Slot en aanvoerder Teun Koopmeiners uiten na het 1-1 gelijkspel tegen PEC Zwolle hun ongenoegen over het besluit van arbiter Serdar Gözübüyük.

"Calvin doet er alles aan om bal te verdedigen, het is gewoon ziek dat hij daar een rode kaart voor krijgt", reageert de middenvelder voor de camera van FOX Sports. "Het was een mooi voorbeeld van onze aanvallers, die ook keihard meeverdedigen. Dat karakteriseert ons als team."

Ook Slot vond de rode kaart te zwaar voor de charge op Kenneth Paal. "In mijn beleving is het heel raar als een speler na een tackle gewoon weer opstaat en dat je hem dan een bepaalde trap hebt kunnen geven die zo hard is dat het goed is voor rood", stelt Slot. "Ik zie op een rare plek een contactmoment. Het is aan de VAR en de scheidsrechter om in te schatten hoe groot de impact is."

Slot trekt zelf een duidelijke conclusie. "Die impact was er totaal niet, want hij staat gewoon op", stelt hij. "Het is wel een rare overtreding. Dus dat de VAR er in eerste instantie naar kijkt snap ik volledig, maar dat er vervolgens niet volgens mijn logica naar wordt gekeken kijkt snap ik minder."