Bayern komt met update over Dest: 'Bekend dat we bezig zijn met een nieuwe back'

Bayern komt met update over Dest: 'Bekend dat we bezig zijn met een nieuwe back'

20-09-2020 12:46
62

Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van Bayern München, hint op transferactiviteit rond Sergiño Dest. Hij erkent dat Der Rekordmeister een rechtsback nodig heeft en laat de zoektocht daarnaar over aan sportdirecteur Hasan Salihamidzic.

Ajax kreeg afgelopen dinsdag al bezoek van een Duitse delegatie, die 15 miljoen euro boden voor Dest. De Amsterdammers willen echter tien miljoen euro meer ontvangen en de verwachting is dat de onderhandelingen volgende week verder zullen gaan. "Ik lees de geruchten ook, maar er is nog niets afgesproken of vastgelegd", reageert Rummenigge tegenover Sky.

Bayern is wel op zoek naar een nieuwe rechtsback, laat de voorzitter en voormalig speler weten. "Het is wel bekend dat Hansi (Flick, red.) een nieuwe rechtsback wil als back-up voor Benjamin Pavard. Hasan Salihamidzic is er mee bezig."

Eerder zondagochtend bleek al dat Ajax er van uit gaat dat de Amerikaanse verdediger deze transferperiode nog vertrekt uit de Johan Cruijff Arena. Erik ten Hag liet vrijdag op de persconferentie al weten dat bij een vertrek van Dest, Ajax de transfermarkt nog op zal gaan om een vervanger te zoeken.