Feyenoord reageert na kritiek op rumoerige Kuip: 'Inderdaad duidelijk hoorbaar'

Feyenoord reageert na kritiek op rumoerige Kuip: 'Inderdaad duidelijk hoorbaar'

Gepubliceerd: zondag 20 september 2020 om 21:54zo 20-09-2020 om 21:54

Feyenoord gaat het gedrag van de eigen supporters de komende dagen evalueren. In De Kuip, die was gevuld met ruim 13.000 toeschouwers, werden het schreeuw- en zangverbod en de anderhalvemeterregel niet altijd even nauw genomen.

Het stadion van Feyenoord was zondag toegankelijk voor 13.000 supporters. Dat waren er in de praktijk nog wat meer, omdat mensen uit één familie kaarten voor kinderen konden bijkopen. Vooral in de tweede helft werden de coronamaatregelen met voeten getreden en dat leidde tot de nodige ergernis bij tv-kijkers.

Feyenoord erkent dat de fans zo nu en dan hoorbaar waren. "Inderdaad is op momenten duidelijk hoorbaar geweest dat het publiek zich uitte, bijvoorbeeld door kortstondig een paar regels uit een clublied te zingen, door gejuich of juist door het uiten van ontevredenheid", reageert woordvoerder Raymond Salomon tegenover het Algemeen Dagblad.

Hij heeft echter meer voorbeelden gezien de laatste dagen. "Dit is bij deze wedstrijd niet anders geweest dan bij andere wedstrijden tijdens deze en ook de vorige speelronde. De vraag is of je deze vormen van emotie rond een wedstrijd volledig kunt uitbannen."

Feyenoord gaat de wedstriijd evalueren met de plaatselijke autoriteiten. Salomon verwerpt de kritiek dat Feyenoord het coronavirus niet serieus neemt. "Zo hebben we als enige Eredivisie-club een viroloog aangetrokken en heeft de club in de medische staf professor Casper van Eijck van hetzelfde Erasmus."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws