Amrabat spot 'Ter Stegen' en 'Zlatan' in Eredivisie: 'Wordt een beest, geloof me'

Amrabat spot 'Ter Stegen' en 'Zlatan' in Eredivisie: 'Wordt een beest, geloof me'

21-09-2020 07:38
55

In de Eredivisie lopen spelers rond die Nordin Amrabat doen denken aan Marc-André ter Stegen en Zlatan Ibrahimovic. Het gaat om Joël Drommel (FC Twente) en Sam Lammers (PSV).

Amrabat raakte zondag tijdens de competitiewedstrijd tussen Feyenoord en FC Twente (1-1) onder de indruk van Drommel. "Hij heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt. Kijk naar die trap, net Ter Stegen (doelman van FC Barcelona, red.)", aldus de aanvaller van Al-Nassr bij Studio Voetbal.

Ook Lammers komt er goed vanaf: de 23-jarige spits gaat PSV verruilen voor Atalanta Bergamo en Amrabat verwacht dat hij fysiek een stuk sterker gaat worden. "Hij wordt een beest, geloof me. Hij gaat zijn grenzen nu verleggen, keihard trainen. Hij heeft iets van Zlatan, technisch en groot."

De lichte kritiek op PSV na het binnenhalen van de 33-jarige spits Eran Zahavi, wuift Amrabat weg. "PSV heeft zo veel jonge aanvallers. Prima om een ervaren jongen erbij te halen. Met spelers als Donyell Malen en Cody Gakpo hebben ze genoeg potentie om een keer twintig miljoen te verdienen."