VP's Elftal van de Week: Heerenveen verrast opnieuw, ook PSV en Ajax van de partij

VP's Elftal van de Week: Heerenveen verrast opnieuw, ook PSV en Ajax van de partij

21-09-2020 09:30
64

De tweede speelronde van het nieuwe Eredivisie-seizoen zit erop: net als vorige week is het verrassende sc Heerenveen hofleverancier in VP's Elftal van de Week. Ook FC Twente, FC Groningen, Vitesse, PSV, Ajax en Willem II zijn van de partij.

Joël Drommel (FC Twente)
Het was niet het weekend van de keepers (cc Yvon Mvogo), maar Drommel was in topvorm bij Twente. Met name in de slotfase onderscheidde hij zich met een aantal belangrijke reddingen.

Ko Itakura (FC Groningen)
In zijn tweede volledige Eredivisie-seizoen staat Itakura als een huis, achterin bij FC Groningen. De verdediger (23) laat flarden zien waarom Manchester City hem twee jaar geleden oppikte in Japan.

Riechedly Bazoer (Vitesse)
Bazoer doet het uitstekend op zijn nieuwe positie centraal achterin. Met zijn rust aan de bal, inzicht en fraaie traptechniek voegt hij echt wat toe aan het aanvalsspel van Vitesse. Als hij zijn ego ondergeschikt maakt aan het team, is Bazoer een topspeler.

Jan Paul van Hecke (sc Heerenveen)
Kan terugkijken op een geslaagd Eredivisie-debuut: Van Hecke won één dag na zijn contractondertekening bij Heerenveen van Fortuna Sittard, verdedigde sterk en was opvallende aanwezig met zijn coaching.

Philipp Max (PSV)
PSV - FC Emmen eindigde in 2-1 en Max was betrokken bij alle goals: met een voorzet leidde hij de openingstreffer van Noni Madueke in, doelman Mvogo liet zijn terugspeelbal lopen en in de blessuretijd redde hij de Eindhovense meubelen met Maxi Romero.

Mohammed Kudus (Ajax)
Als de voortekenen niet liegen, heeft Ajax een goudmijntje in huis gehaald met Kudus. Het spel van de achttienjarige middenvelder uit Ghana, die Ryan Gravenberch verving, is een lust voor het oog.

Joey Veerman (sc Heerenveen)
Terwijl Feyenoord aanmodderde tegen FC Twente, dwaalden de gedachten van Dick Advocaat en Frank Arnesen misschien wel af naar Veerman. De Volendammer maakt indruk bij Heerenveen en was een echte versterking geweest.

Oussama Tannane (Vitesse)
De beste speler van de tweede speelronde in de Eredivisie: Tannane vuurde een vrije trap van grote afstand in de kruising en manifesteert zich sowieso fantastisch onder de nieuwe Vitesse-trainer Thomas Letsch.

Görkem Saglam (Willem II)
Eén van de vele Duitsers die dit seizoen in de Eredivisie spelen, maar Saglam was afgelopen weekend de beste van allemaal. Samen met ploeggenoot Vangelis Pavlidis voerde de middenvelder een showtje op tegen Heracles.

Vangelis Pavlidis (Willem II)
De grote man bij Willem II - Heracles was Pavlidis. Na rust was de Griekse spits ontketend, met twee doelpunten tot gevolg. Het grote Rangers FC, dat donderdag op bezoek komt in Tilburg, is gewaarschuwd.

Henk Veerman (sc Heerenveen)
Het was het weekend van de Veermannen: net als Joey heeft Henk een plek veroverd in VP's Elftal van de Week. Zijn doelpunt - wegdraaien en binnenrammen - was van grote schoonheid.