Done deal: FC Barcelona laat Suárez voor spotprijs naar Atlético Madrid gaan

Done deal: FC Barcelona laat Suárez voor spotprijs naar Atlético Madrid gaan

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 00:02do 24-09-2020 om 00:02

Laatste update: donderdag 24 september 2020 om 08:10do 24-09-2020 om 08:10

Luis Suárez is definitief speler van Atlético Madrid. De spits heeft zijn contract bij FC Barcelona laten ontbinden en verhuist naar de Madrileense hoofdstad, waar hij onder trainer Diego Simeone gaat spelen. 

Suárez krijgt naar verluidt zeven miljoen euro mee van FC Barcelona als compensatie voor het ontbinden van zijn tot 2021 doorlopende verbintenis. De 33-jarige Uruguayaan werd in Camp Nou persona non grata na de komst van Ronald Koeman als trainer. Die deelde hem al snel mee dat Suárez niet meer op speeltijd hoefde te rekenen bij FC Barcelona. Na wekenlange gesprekken bereikten spits en club deze week een akkoord over de voorwaarden van het gedwongen afscheid.

Ook Ajax deed diverse pogingen om Suárez tot een terugkeer naar Amsterdam te verleiden, maar al snel werd duidelijk dat de Europese topclubs ook nog interesse hadden in de spits.

Juventus was in de markt, maar de keuze is uiteindelijk op Atlético Madrid gevallen. De club uit Madrid betaalt een bedrag van zes miljoen voor Suárez, zo maakt Barcelona bekend via de officiële kanalen.

Suárez zal donderdag om 12.30 uur een persconferentie geven, waarin hij zijn vertrek toe zal lichten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws