Ibrahimovic schiet Milan eigenhandig langs Bologna, Dijks haalt einde duel niet

21-09-2020 22:39
16

AC Milan heeft de eerste overwinning van het nieuwe seizoen binnen. In het eigen San Siro werd Bologna met 2-0 opzij geschoven. Grote man aan de zijde van de thuisploeg: Zlatan Ibrahimovic.

Een nieuw seizoen, hetzelfde verhaal bij Milan. De thuisploeg had de gehele wedstrijd het overwicht tegen Bologna, maar het was Ibrahimovic die de wedstrijd in het voordeel van zijn ploeg besliste. De Zweed zette Milan in de eerste helft op voorsprong met een geweldige kopbal, waarbij hij meerdere Bologna-spelers in de lucht aftroefde.

In de tweede helft ging Ibrahimovic gewoon verder met waar hij mee bezig was. De 39-jarige spits kreeg een buitenkansje vanaf de penaltystip en twijfelde niet. Hij schoot de bal bijna door het net heen en vond de kruising van het Bologna-doel.

Bologna probeerde het in de slotfase nog wel, maar kwam niet verder dan een aantal speldenprikjes. Mitchell Dijks moest het veld vlak voor tijd nog verlaten, nadat hij zijn tweede gele kaart ontving na een overtreding op Alexis Saelemaekers. Naast Dijks speelde ook Jerdy Schouten mee bij Bologna.