NAC wint ook vierde duel in KKD: Van Hooijdonk grijpt kans met beide handen aan

21-09-2020 22:51 Laatste update: 22:55
62

NAC Breda heeft ook de vierde wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie winnend afgesloten. Door doelpunten van Nick Venema en Sydney van Hooijdonk ging de ploeg met een 0-2 overwinning aan de haal op bezoek bij Jong FC Utrecht.

NAC schoot dit seizoen goed uit de startblokken in de Eerste Divisie en won de eerste drie wedstrijden tegen Jong AZ, Helmond Sport en FC Den Bosch. Aan dat rijtje kan na maandagavond ook Jong FC Utrecht toegevoegd worden. Na ongeveer twintig minuten spelen zetten uitgerekend Nick Venema de gasten op voorsprong. De spits was daarmee trefzeker tegen de ploeg die hem uitleent aan NAC.

De tweede helft verliep wat rustiger. Het spel golfde wat op en neer, maar écht grote kansen werden er niet gecreëerd. Met nog vijftien minuten op de klok besliste Van Hooijdonk het duel: hij schoot de bal knap achter Jong Utrecht-keeper Fabian de Keijzer en zette de 0-2 op het scorebord. Eerder gaf hij al de assist bij het doelpunt van Venema.

Rondom Van Hooijdonk is er nog voldoende speculatie gaande. De spits mocht het vandaag in de basis proberen van trainer Maurice Steijn en betaalde dat vertrouwen meteen terug. Van Hooijdonk hield eerder vaak de bank warm en dacht openlijk na over zijn toekomst in het Rat Verlegh Stadion.