Go Ahead haalt spits terug naar Adelaarshorst: 'Tijd het vuurtje aan te wakkeren'

Go Ahead haalt spits terug naar Adelaarshorst: 'Tijd het vuurtje aan te wakkeren'

22-09-2020 10:35 Laatste update: 10:40
16

Sam Hendriks is terug bij Go Ahead Eagles. De spits, die tussen 2016 en 2018 ook al onder contract stond in De Adelaarshorst, tekent een contract voor één seizoen bij de club uit Deventer. 

Dat bevestigt Go Ahead via officiële kanalen. Hendriks vertrok in 2018 naar het Belgische OH Leuven, maar kwam daar door langdurig blessureleed en de uitbraak van het coronavirus maar weinig aan spelen toe. "Van mijn avontuur bij OH Leuven had ik van tevoren iets anders gehoopt", geeft de aanvaller aan in een eerste reactie op de clubwebsite van Go Ahead.

"Na een paar duels kwam ik op de reservebank te zitten, aangezien er werd overgestapt op een speelstijl waarin veel de lange bal werd gehanteerd. En ik ben nu eenmaal niet een spits van 1 meter 95 die in zo’n speelstijl het best tot zijn recht komt…", geeft Hendriks aan. Daarom keerde hij in 2018/2019 terug in Nederland, om op huurbasis bij SC Cambuur te gaan spelen. Daar hervond hij zijn ritme.

"De Adelaarshorst is een geweldig stadion om in te spelen", vervolgt Hendriks. "Mijn terugkeer naar Go Ahead Eagles voelt dan ook echt als een frisse herstart. Hopelijk kan ik snel de draad van mijn eerdere twee seizoenen in Deventer weer oppakken. Het is tijd om het vuurtje weer aan te wakkeren."