'Cynisme rond Zahavi slaat nergens op, bij Huntelaar en Ajax hoor je niemand'

'Cynisme rond Zahavi slaat nergens op, bij Huntelaar en Ajax hoor je niemand'

Gepubliceerd: woensdag 23 september 2020 om 14:55wo 23-09-2020 om 14:55

Jordi Cruijff begrijpt de scepsis in Nederland rond de PSV-transfer van Eran Zahavi niet. De Israëlische spits (33) zit volgens de oud-international nog niet in de herfst van zijn carrière.

Cruijff werkte bij Maccabi Tel Aviv samen met Zahavi, die in Isräel en later China furore maakte als doelpuntenmachine. Deze week tekende hij voor twee seizoenen in Eindhoven. Zijn relatief hoge leeftijd is totaal geen belemmering, stelt Cruijff in gesprek met Voetbal International.

"Eran is een harde werker. Je hoeft hem geen moment te pushen, je moet hem eerder afremmen. Hij is een voorbeeldprof die goed voor zijn lijf zorgt. Dus zijn leeftijd zegt mij niet al te veel. Ik snap het cynisme dat er ongetwijfeld bij een deel van de mensen in Nederland is, maar het slaat nergens op. Als Klaas Jan Huntelaar op die leeftijd terugkomt naar Ajax, hoor je er niemand over."

Cruijff verwacht goals van Zahavi bij PSV. "In de Eredivisie wordt aanvallend gespeeld, waardoor er ruimtes voor Eran ontstaan. Hij heeft zó'n goed gevoel voor positie kiezen en kan heel goed schieten. Dat is een perfecte combinatie. Eran heeft niet veel kansen nodig om te scoren, hij heeft het gewoon. Zelfs als hij niet goed speelt, of niet in vorm is, zullen de ballen erin gaan. Hij scoort altijd en overal, ook in Nederland."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoeveel goals gaat Zahavi maken in de Eredivisie?

Minder dan 10
26%
10 tot 15
20%
15 tot 20
22%
20 tot 25
18%
Meer dan 25
14%
(7812 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws