Opluchting in Amsterdam: Ajax bevestigt akkoord met toptalent over contract

Opluchting in Amsterdam: Ajax bevestigt akkoord met toptalent over contract

Gepubliceerd: woensdag 23 september 2020 om 17:09wo 23-09-2020 om 17:09

Ajax weet Amourricho van Axel Dongen definitief binnenboord te houden. De Amsterdammers bevestigen woensdagmiddag dat het vijftienjarige talent een contract tot medio 2023 tekent in de Johan Cruijff Arena.

De Telegraaf schreef eerder op de dag al dat er blijdschap heerst bij Ajax over het akkoord met Van Axel Dongen, die te boek staat als één van de grootste talenten uit de jeugdopleiding. De jonge vleugelaanvaller stond in de concrete belangstelling van Chelsea en een vertrek leek waarschijnlijk. Ook Manchester City, Manchester United, Borussia Dortmund, Bayern München en FC Barcelona werden aan hem gelinkt.

De linksbuiten kiest er echter voor om bij Ajax te blijven. Van Axel Dongen maakt ondanks zijn jonge leeftijd al deel uit van het Ajax O18 van trainer John Heitinga. Hij speelt sinds 2013 in de jeugdopleiding van de Amsterdammers. De laatste seizoenen speelden blessures hem wel veelvuldig parten.

De verbintenis van Van Axel Dongen, tevens international van Oranje O16, gaat in op 29 september 2020. Op die dag viert hij zijn zestiende verjaardag.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws