Ten Hag waakt voor 'rommeltje' bij Ajax: 'Dan zie je niet terug waarop je coacht'

Ten Hag waakt voor 'rommeltje' bij Ajax: 'Dan zie je niet terug waarop je coacht'

Gepubliceerd: woensdag 23 september 2020 om 17:22wo 23-09-2020 om 17:22

Erik ten Hag wisselde in de thuiswedstrijd van Ajax tegen RKC Waalwijk voor het eerst vijf keer, maar hij is niet van plan om elke keer al zijn wisselmogelijkheden door te voeren. De trainer van de Amsterdammers ziet daar geen voordeel in.

"Als je veel wisselt, zie je vaak dat je de structuur uit een lopende wedstrijd haalt. Het wordt er rommelig van", vertelt Ten Hag aan Ajax Life. "Extra wissels kunnen een impuls geven en het is fijn als je een probleem moet oplossen, maar in zijn algemeenheid geldt: veel wissels maken een wedstrijd rommelig."

"Je ziet na allerlei wissels niet meer terug wat je graag terug wilt zien, waarop je hebt gecoacht en het effect van wat je wilt bereiken, wordt ook steeds minder", legt Ten Hag uit. "Het team moet zich ontwikkelen en als je binnen de structuur blijft spelen, staan de spelers langer samen met elkaar op het veld. Dan kunnen de automatismen waar we aan werken tot stand komen."

Tegen RKC besloot Ten Hag wel om vijf keer te wisselen. Daardoor kon Klaas-Jan Huntelaar wedstrijdritme opdoen. "Klaas-Jan heeft de voorbereiding grotendeels gemist, mag niet spelen bij Jong Ajax en kan nu alsnog invallen om ritme op te doen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws