KNVB kiest voor De Boer: Dit zou in Duitsland en Frankrijk toch ondenkbaar zijn?

KNVB kiest voor De Boer: "Dit zou in Duitsland en Frankrijk toch ondenkbaar zijn?"

Gepubliceerd: woensdag 23 september 2020 om 21:10wo 23-09-2020 om 21:10

Wim Kieft is kritisch op de KNVB en noemt de keuze voor Frank de Boer 'de meest veilige'. De bond had het vizier vanaf het eerste moment al op De Boer gericht, denkt de analist. De Boer werd woensdag aangesteld door de KNVB.

"Het is de meest veilige keuze van de KNVB", zegt Kieft bij Veronica Inside. Hij is kritisch op KNVB-directeuren Eric Gudde en Nico-Jan Hoogma. "Er zit daar een totaal incapabel bestuur. Als Koeman drie keer benaderd wordt door FC Barcelona, weet je dat hij een keer kan vertrekken. Dan moet je alles al gecheckt hebben, wie is er beschikbaar?" 

"Koeman is, naast dat hij capabel is en een grote carrière gehad heeft, ook een mannetje. Hij wil dingen naar z'n hand te zetten en provoceert een beetje in de groep. Hij krijgt de boel over het algemeen wel op scherp", vervolgt Kieft. "Als je Ten Cate of Van Gaal binnenhaalt, haal je ook lastpakken binnen. Daar kun je ook veel uithalen, maar ze halen iemand binnen waarvan ze weten dat ze er geen problemen mee krijgen. Het is een keurige man met een grote status."

Kieft denkt dat de KNVB de pijlen al langer De Boer gericht had. "Misschien wilden ze dit al vanaf het begin en hebben ze Rijkaard benaderd voor de bühne, Bosz lag vast. Dan kom je uit bij Frank de Boer."

René van der Gijp is zeer uitgesproken over de beslissing van de KNVB. "Er is toch geen land in de wereld waar je bondscoach kunt worden nadat je drie keer achter elkaar ontslagen bent? Mensen kwamen niet meer bij van het lachen door de trainingen, de besprekingen, door alles. Als klap op de vuurpijl word je bondscoach. Dit zou in Duitsland en Frankrijk toch ondenkbaar zijn?"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eens met Kieft en Van der Gijp?

(3879 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws