Havertz schittert bij Chelsea, Pröpper en Veltman tegen Van de Beek

23-09-2020 22:38
17

Chelsea had woensdagavond geen moeite met Barnsley en heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de League Cup. Kai Havertz maakte niet alleen zijn eerste goal voor zijn nieuwe club, hij maakte ook een hattrick: 6-0. Ook Arsenal bekert door.

Chelsea - Barnsley 6-0
Havertz heeft na drie wedstrijden zijn doelpuntenrekening geopend voor Chelsea. Hij scoorde maar liefst drie keer tegen Barnsley. Tammy Abraham opende na twintig minuten de score en even later was Havertz trefzeker.

Pas in de tweede helft ging het echt hard voor Chelsea. Ross Barkley maakte 3-0 en daarna was Havertz nog twee keer trefzeker. Olivier Giroud gaf de overwinning van Chelsea nog wat extra glans door de 6-0 te maken. Barnsley kwam er in Londen geen moment aan te pas.

Chelsea speelt zaterdag in de Premier League tegen West Bromwich Albion.

Leicester - Arsenal 0-2
Arsenal heeft zich ten koste van Leicester City geplaatst voor de volgende ronde. The Foxes waren in eigen huis niet opgewassen tegen The Gunners. Na een klein uur kwam Arsenal gelukkig op voorsprong na een ongelukkig eigen doelpunt van Christian Fuchs, die de bal in eigen doel werkte.

Leicester drukte door en was een aantal keren dicht bij de gelijkmaker. Maar Arsenal stelde in de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd de overwinning veilig. Een goed uitgespeelde aanval werd vlak voor de doellijn afgerond door Eddie Nketiah.

Preston - Brighton 0-2
Voor Davy Pröpper, Joël Veltman en Alireza Jahanbakhsh wacht in de volgende ronde een ontmoeting met het Manchester United van Donny van de Beek. Brighton & Hove Albion wist met 0-2 af te rekenen met Preston North End.

Brighton, waar Pröpper en Veltman in de basis stonden, kwam na rust op voorsprong door Jahanbakhsh. De Iraniër schoot de bal prachtig in de kruising en zette zichzelf daarmee op de kaart. Alexis Mac Allister bepaalde de eindstand een kwartier voor tijd op 0-2.