AZ-beul Dinamo Kiev zet in België grote stap richting groepsfase Champions League

23-09-2020 22:55
28

Dinamo Kiev heeft in België een grote stap gezet richting de groepsfase van de Champions League. In de Ghelamco Arena werd AA Gent verslagen: 1-2.

Kiev wist in de vorige ronde af te rekenen met AZ, dat het in Oekraïne helemaal uit handen gaf en met 2-0 de bietenbrug opging. De ploeg van trainer Mircea Lucescu zette in Gent een grote stap richting het miljardenbal. In tegenstelling tot de vorige voorrondes, gaan de play-offs wél over twee wedstrijden.

Kiev kwam in België al snel op het goede spoor terecht. Vladyslav Supriaga tikte zijn ploeg van dichtbij op 0-1. De treffer had een luchtje van buitenspel, maar de arbitrage keurde hem goed. Gent liet zich na het half uur steeds meer gelden en kwam kort voor rust dan ook terecht op gelijke hoogte. Een corner van Niklas Dorsch werd door Tim Kleindienst knap binnengekopt: 1-1.

Nog geen tien minuten na de rust moest Gent verder met tien nadat Roman Bezus van de scheidsrechter zijn tweede gele kaart kreeg. Veel risico nemen was er daarom niet meer bij voor de Belgen, die in de slotfase op achterstand kwamen. Carlos De Pena zorgde tien minuten voor tijd voor de 1-2 einduitslag. De return is over een week.