Cambuur dreigt te weinig spelers over te houden voor duel met Jong Utrecht

Cambuur dreigt te weinig spelers over te houden voor duel met Jong Utrecht

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 11:29do 24-09-2020 om 11:29

De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tussen SC Cambuur en Jong FC Utrecht staat op losse schroeven. Twee vaste waarden van Cambuur - Robert Mühren en Erik Schouten - zitten in thuisquarantaine. Er dreigt een situatie te ontstaan waarbij de club uit Leeuwarden te weinig spelers over houdt.

Dat meldt de Leeuwarder Courant. Eerder deze week maakte Cambuur bekend dat twee spelers in thuisquarantaine zijn gegaan. Daarbij ging de club niet in op namen, maar naar verluidt zijn het Mühren en Schouten. Beide spelers ontbraken deze week op de training.

Trainer Henk de Jong gaat niet in op namen, maar bevestigt dat Cambuur spelers mist. "Ze zitten thuis en zijn er sowieso niet bij tegen Jong Utrecht", geeft hij aan. De kans bestaat zelfs dat de wedstrijd helemaal geen doorgang kan vinden. Duels worden uitgesteld wanneer een club minder dan dertien spelers beschikbaar heeft. Door de ontwikkelingen deze week is het niet ondenkbaar dat er positieve testen gaan komen bij Cambuur. "We hebben nog maar vijftien man over, want er zijn ook blessures. De spoeling is dun", aldus De Jong.

Normaal gesproken kan de club terugvallen op spelers van het O21-team, maar ook daar sloeg het coronavirus toe. Een van de spelers testte positief, waardoor de rest van de groep niet kon trainen en spelen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws