Ouédraogo bracht talent naar Amsterdam: 'Die moet alleen naar Ajax, zei ik'

Ouédraogo bracht talent naar Amsterdam: 'Die moet alleen naar Ajax, zei ik'

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 12:45do 24-09-2020 om 12:45

Laatste update: donderdag 24 september 2020 om 12:48do 24-09-2020 om 12:48

Rahim Ouédraogo speelde in het verleden voor FC Twente en bezit inmiddels een voetbalschool in zijn geboorteland Burkina Faso. Twee spelers uit die voetbalschool zijn in het verleden al bij Ajax aangeboden: Lassina Traoré en Issa Kaboré.

Rob Groener (74) begeleidde Ouédraogo in Nederland en zag tijdens een wedstrijd van Rahimo FC een goede back spelen: Kaboré. Hij stuurde meteen een berichtje naar Marc Overmars. 'Ik zie hier een fantastische back', viel er te lezen. De reactie van Overmars was kort. 'Stage?'

Groener nam Kaboré mee naar Amsterdam en de back liet een uitstekende indruk achter. Toch besloot Ajax hem niet onder contract te zetten, aangezien de club met Noussair Mazraoui en Sergiño Dest al twee rechtsbacks had. Daarnaast dienen er zich een aantal spelers uit de jeugdopleiding aan. Inmiddels is Kaboré na een periode bij KV Mechelen vertrokken naar Manchester City.

Voor Traoré was er wel een toekomst weggelegd bij Ajax. "Ik belde Rob een aantal jaren geleden om te zeggen dat ik een heel groot talent had in de academie", vertelt Ouédraogo in gesprek met Voetbal International. "En die moet alleen maar naar Ajax, zei ik. Met de juiste begeleiding zag ik hem de top halen. Op gebied van opleiden gaat er in Nederland nog altijd niks boven Ajax. Ik ga het regelen, zei Rob. En nu zit Lassina hier."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws