Schmidt: Als ik de kans zou hebben, zou ik Kevin altijd naar mijn team halen

Schmidt: "Als ik de kans zou hebben, zou ik Kevin altijd naar mijn team halen"

24-09-2020 14:29
47

Als Roger Schmidt de kans zou hebben gehad om Kevin Kampl naar PSV te halen, had hij die met beide handen aangegrepen. Dat zegt de coach van de Eindhovenaren in gesprek met het Sloveense medium Ekipa24.

PSV speelt donderdagavond tegen NS Mura in Slovenië, het land waar de in Duitsland geboren Kampl internationaal voor uitkomt. Schmidt werkte bij Salzburg en Bayer Leverkusen vier jaar samen met de huidige middenvelder van RB Leipzig. "Het altijd hetzelfde met mij en Kevin. Als ik hem naar een club kan brengen waar ik coach ben, probeer ik dat altijd te doen. Dit keer was het onmogelijk om hem naar PSV te halen. Hij heeft een heel goed contract bij Leipzig en is een belangrijk deel van het team."

"Maar als ik de kans zou hebben, zou ik Kevin altijd naar mijn team halen", vervolgt Schmidt over de 29-jarige middenvelder. "Hij is een fantastische voetballer en een heel, heel goed persoon."

Door zijn goede relatie met Kampl weet Schmidt veel van het Sloveense voetbal. "We hebben vaak over het Sloveense nationale team gepraat, maar ook over de competitie. Ik wist dus al iets van de competitie voordat we aan Mura gekoppeld werden. Nu weet ik natuurlijk heel veel over Mura", aldus Schmidt.