'Koeman wantrouwt bestuur van Barcelona nu al en vreest voor relatie met spelers'

'Koeman wantrouwt bestuur van Barcelona nu al en vreest voor relatie met spelers'

24-09-2020 17:50
40

Ronald Koeman heeft nu al twijfels en zelfs wantrouwen over het handelen van het bestuur van FC Barcelona. De Nederlandse trainer vindt dat de club hem in een onnodig moeilijke situatie heeft gebracht, zo schrijft Marca donderdag.

Iedereen bij Barça was er na het Champions League-echec tegen Bayern München (8-2) van overtuigd dat grote veranderingen noodzakelijk waren. Koeman wil de Catalanen terug naar de Europese top loodsen, maar voelt weinig ruggensteun van voorzitter Josep Maria Bartomeu en de rest van het bestuur, zo stelt de Spaanse sportkrant.

De ex-bondscoach van Oranje nam de taak op zich om spelers als Ivan Rakitic, Arturo Vidal en Luis Suárez persoonlijk te vertellen dat voor hen geen toekomst was. Niet al die beslissingen werden echter door hem genomen. Koeman vreest nu dat de rigoureuze wijze waarop Barça de bezem door de selectie haalt, zijn relatie met de overige spelers aantast.

Volgens Marca heeft de Nederlander in persoonlijke kring al zijn wantrouwen kenbaar gemaakt over het bestuur, dat op deze manier buiten schot blijft. Hij zou het nu al enigszins somber inzien, al blijft hij naar buiten optimisme uitstralen.

No Poll