'Ajax wil breken met zusterclub: relatie wordt na ruim twintig jaar beëindigd'

'Ajax wil breken met zusterclub: relatie wordt na ruim twintig jaar beëindigd'

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 18:25do 24-09-2020 om 18:25

Laatste update: donderdag 24 september 2020 om 18:37do 24-09-2020 om 18:37

Ajax wil na twee decennia breken met satellietclub Ajax Cape Town. De Amsterdammers hebben een commissie ingesteld die moet toezien op het beëindigen van de relatie met de Zuid-Afrikanen, meldt Soccer Laduma.

Ajax bezit een aandeel van 51 procent in de zusterclub. Directeur voetbalzaken Marc Overmars bevestigt nu dat de Nederlandse topclub daar van af wil. De matige financiële en sportieve resultaten, gecombineerd met een reeks conflicten binnen de club, zouden ten grondslag liggen aan het besluit van de Amsterdammers

Ajax Cape Town is verliesgevend en speelt niet meer in de hoogste divisie in Zuid-Afrika. Daarnaast is Ajax ontevreden met de gang van zaken binnen de club, zo schreef het Financieel Dagblad eerder al. Technisch directeur Hans Vonk vertrok in januari bij de club na een conflict met eigenaar Ari Efstathiou, waarna ook trainer Andries Ulderink besloot om op te stappen.

Volgens Soccer Laduma is er al een partij die de aandelen van Ajax wil overnemen. De samenwerking leverde Ajax in het verleden spelers als Benni McCarthy, Steven Pienar en Thulani Serero op.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws