'United keihard getroffen: verlies van ruim 110 miljoen verklaart transferbeleid'

'United keihard getroffen: verlies van ruim 110 miljoen verklaart transferbeleid'

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 20:05do 24-09-2020 om 20:05

Dat Manchester United tot dusver alleen Donny van de Beek vastlegde voor het nieuwe seizoen, is niet zonder reden. De Premier League-grootmacht wordt enorm zwaar getroffen door de coronacrisis, zo melden bronnen aan ESPN.

Manchester United leed in de afgelopen zes maanden al een verlies van omgerekend tachtig miljoen euro, zo weet de sportzender. De verwachting is dat dit bedrag voor het einde van het kalenderjaar oploopt tot meer dan 110 miljoen.

Volgens ESPN loopt United voor elk duel dat Old Trafford leeg moet blijven tussen de 4,3 en 5,4 miljoen euro mis. Tot dusver speelde de ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer negen officiële wedstrijden zonder de ongeveer 73.000 fans, maar daar lijkt voorlopig nog geen verandering in te komen. Daarmee bedraagt dat verlies nu al bijna vijftig miljoen. Ook kon de club deze zomer geen seizoenkaarten verkopen, een gemis van veertig miljoen als dit het hele seizoen zo blijft.

Verder moest United bijna 22 miljoen aan televisiegelden inleveren doordat het coronavirus het seizoen tijdelijk stillegde en het Premier League-schema op de schop gooide. En tot slot kon United geen lucratieve toer beleggen tijdens de voorbereiding, doorgaans goed voor ruim tien miljoen. Het verklaart de voorzichtige koers op de transfermarkt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws