'Benjamin had beter niet naar Ajax kunnen gaan, dat is funest voor een keeper'

'Benjamin had beter niet naar Ajax kunnen gaan, dat is funest voor een keeper'

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 20:02do 24-09-2020 om 20:02

Khalid Sinouh leeft mee met Benjamin van Leer. De 28-jarige doelman wilde met zijn overstap naar Sparta frustrerende periodes bij Ajax en NAC Breda achter zich laten, maar ging in de eerste twee competitiewedstrijden niet vrijuit.

Sparta verloor van Ajax (0-1) en Vitesse (2-0) en twee keer werd met de beschuldigende vinger naar Van Leer gewezen. "Een keeper die fouten maakt, is altijd voer voor discussie. Dat zie je nu ook bij die doelman van PSV, Yvon Mvogo", reageert Sinouh, die bij PSV nog samenwerkte met Van Leer, tegenover het Algemeen Dagblad.

"Verschil met hem, vind ik, dat Benji weliswaar fouten heeft gemaakt, maar geen grove blunders, zoals Mvogo. Van Leer verdient voorlopig daarom het vertrouwen. Henk Fraser een beetje kennende, verwacht ik dat Benji dat vertrouwen tegen PEC (eerstvolgende competitieduel, red.) ook nog wel krijgt bij Sparta."

Dat Van Leer door de mand viel bij Ajax én NAC, heeft volgens Sinouh te maken met een gebrek aan wedstrijdritme. "Benjamin had na die goede periode bij Roda beter niet naar Ajax kunnen gaan. Daar is zijn ontwikkeling geremd omdat hij er nooit speelde. Dat is funest voor een keeper, dat zag je later ook tijdens zijn periode bij NAC."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws