PSV scoort vijf keer, wint simpel en ligt op koers voor Europa League-ticket

PSV scoort vijf keer, wint simpel en ligt op koers voor Europa League-ticket

24-09-2020 20:50
127

PSV heeft zich gekwalificeerd voor de play-offs van de Europa League. In Slovenië was de ploeg van trainer Roger Schmidt te sterk voor NS Mura: 1-5. Rosenborg BK is volgende week de laatste horde op weg naar de groepsfase.

PSV overleefde vorig seizoen de voorronden van de Europa League, maar de groepsfase was toen het eindstation. Onder Schmidt gaat de Eindhovense ploeg voor een verbetering van die prestatie - en in Slovenié waren er veelbelovende tekenen te zien. De avond begon nog slecht voor PSV: Maximiliano Romero stond voor het eerst in de basis, maar viel na negen minuten uit met een knieblessure.

NS Mura, dat in de tweede voorronde te sterk was voor het Deense AGF, verweerde zich voor rust nog kranig en kreeg de eerste kans via Tomi Horvat. Maar het was Donyell Malen die zorgde dat PSV op voorsprong kwam. De spits sloeg toe na een vrije trap van Philipp Max. Enkele minuten later was het alweer gelijk: Nino Kouter klopte Yvon Mvogo met een schot in de lange hoek.

Na 28 minuten heroverde PSV de leiding weer: Mauro Júnior werkte de bal in twee instanties binnen, weer was Max de aangever. Nadat Mvogo direct na rust een grote kans voor Mura onschadelijk maakte, namen de bezoekers uit Eindhoven definitief afstand. Invaller Cody Gakpo hield het hoofd koel bij de 1-3 en Malen loodste zijn ploeg in veilige haven met de 1-4. Gakpo maakte er in de slotminuten ook nog 1-5 van.

PSV neemt het in de play-offs van de Europa League op tegen Rosenborg, dat donderdagavond Alanyaspor met 1-0 versloeg. De twee clubs kwamen elkaar vorig seizoen nog tegen in de groepsfase: uit werd simpel gewonnen, thuis bleef het gelijk. PSV gaat volgende week op bezoek in Noorwegen.