'Denk niet aan buitenland, wil gewoon nog voor jaren de back van Feyenoord zijn'

'Denk niet aan buitenland, wil gewoon nog voor jaren de back van Feyenoord zijn'

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 06:42vr 25-09-2020 om 06:42

Bart Nieuwkoop (24) wil zich dit seizoen bewijzen bij Feyenoord. Het contract van de rechtsback loopt na dit seizoen af en hij wil aan de technische staf laten zien dat hij zijn plek in de selectie verdient.

"Dit is een belangrijk seizoen voor mij. Ik heb nog een contract voor één jaar", begint Nieuwkoop in gesprek met De Telegraaf. "Ik wil sowieso een nieuw contract afdwingen en laten zien dat ik in de basis van Feyenoord thuishoor. Ik zit in een lekkere flow, al maanden. Op zulke momenten voel ik me vrij, ben ik gretig in het veld, zit ik kort op mijn man en heb ik het gevoel dat ik elk duel win als ik het rechtstreekse gevecht aanga."

Nieuwkoop kende tot nu toe een moeizame carrière, vooral door veelvuldig blessureleed. Hij stond nog niet vaak meer dan twintig wedstrijden op het veld in één seizoen. "Het zou mooi zijn als ik dit jaar dat aantal van twintig kan overtreffen. Ik heb heus wel eens gebaald in het verleden, maar dat zet ik makkelijk opzij. Mensen moeten je geen stempel geven als dat niet hoort. Door heel hard te werken sta ik er nog steeds. Niemand kan mij verwijten dat ik bij Feyenoord niet alles geef."

Wereldklasse
Nieuwkoop heeft een duidelijk voorbeeld: Joshua Kimmich van Bayern München. "Als ik hem zie spelen in de Champions League, denk ik altijd: dat is nou wereldklasse", vervolgt de Feyenoord-back. "Hij maakt zoveel meters op de rechterflank en is zo super aan de bal. Ik maak ook graag de meters, zoek de ruimte graag en geef mijn tegenstander helemaal geen ruimte. Ik denk niet aan het buitenland, ik wil gewoon nog voor jaren de rechtsback van Feyenoord zijn. Dat is mijn grote doel."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Verdient Nieuwkoop een nieuw contract bij Feyenoord?

(782 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws