Kudus maakt indruk: 'Beste Afrikaanse speler met wie ik heb samengespeeld'

Kudus maakt indruk: 'Beste Afrikaanse speler met wie ik heb samengespeeld'

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 07:01vr 25-09-2020 om 07:01

Laatste update: vrijdag 25 september 2020 om 07:32vr 25-09-2020 om 07:32

Mohammed Kudus gaat een grote toekomst tegemoet, zo denkt Andreas Skovgaard. De sc Heerenveen-verdediger - dit seizoen uitgeleend aan Zweedse Örebro - speelde bij Nordsjaelland samen met de Ghanese middenvelder.

Kudus maakte meteen toen hij bij de eerste selectie van Nordsjaelland kwam indruk, ook op Skovgaard. "Hij is de beste Afrikaanse speler met wie ik bij Nordsjaelland heb samengespeeld", vertelt de verdediger in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Op de training zagen we meteen hoe snel, sterk en technisch hij was. De trainers ook. Zij konden niet wachten tot ze hem konden opstellen."

In zijn tijd bij Heerenveen liet Skovgaard al aan zijn medespelers weten dat de destijds achttienjarige Kudus meteen de beste speler zou zijn in de selecite van de club uit Friesland. "Zo goed was hij al", aldus Skovgaard. "Hij is zorgzaam en bescheiden. Met de maanden kruipt hij uit zijn schulp. Let maar op zijn dansjes straks."

Kudus lijkt de verwachtingen meteen waar de maken. Bij zijn basisdebuut in de Eredivisie, tegen RKC Waalwijk, was hij meteen een van de grote uitblinkers aan Ajax-zijde. "De loftuitingen die nu in Nederland loskomen, verbazen me niet. Het doet hem niks. Dat kenmerkt volgens mij de grote spelers", sluit Skovgaard af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Kudus de absolute wereldtop halen?

Ja, dat gaat hem lukken
86%
Nee, daarvoor komt hij tekort
14%
(1646 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws