Mulder laat Duitsland kennismaken met Dest: Hij is een modelprof

Mulder laat Duitsland kennismaken met Dest: "Hij is een modelprof"

25-09-2020 11:10
44

Youri Mulder heeft het Duitse voetbalpubliek kennis laten maken met Sergiño Dest. De analist vertelt in SPORT BILD uitgebreid over de Ajax-rechtsback, die deze week een keuze lijkt te gaan maken tussen Bayern München en FC Barcelona.

Mulder noemt hem een 'veelzijdige verdediger, 'erg agressief in de duels' en 'een modelprof'. "Ik heb nog nooit iets negatiefs over hem gehoord, dat hij van de training werd weggestuurd of iets anders. Zelfs als hij op de bank zit, klaagt hij niet", zegt Mulder in de Duitse pers.

Met zijn negentien jaar heeft Dest de komende jaren nog wel veel punten om te verbeteren, aldus de oud-spits van onder meer Schalke 04. "Hij moet nog werken aan zijn voorzetten, die zijn nog niet zo precies. En als Dest opstoomt, is hij nog niet gevaarlijk genoeg. Vergeleken met Alphonso Davies op de linkerflank, ontbreekt het bij Dest nog aan aanvallende kwaliteiten. Hij is niet zo snel en dynamisch als Davies."

Mulder denkt dat Dest nog een lange weg te gaan heeft. "Hij zit nog ver van het level van bijvoorbeeld Joshua Kimmich af. Voor Dest is de weg naar het worden van een topspeler nog lang", aldus de analist.