Gedrag Feyenoord-fans is ook financiële kwestie: Draait al elk duel verlies

Gedrag Feyenoord-fans is ook financiële kwestie: "Draait al elk duel verlies"

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 11:30vr 25-09-2020 om 11:30

Als Feyenoord-fans zich zondag niet houden aan de coronaregels tijdens de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, zullen de financiële gevolgen voor de club groot zijn. Daar waarschuwt oud-commercieel directeur Chris Woerts voor.

Op dit moment kost het organiseren van een thuiswedstrijd Feyenoord meer dan het oplevert, maar de club hoopt natuurlijk op termijn op te kunnen schalen in de Kuip. Als er na zondag echter strengere maatregelen komen, zoals het compleet weren van fans in de Kuip, kan dat Feyenoord uiteindelijk gaan raken. "De club draait nu al verlies op elke thuiswedstrijd", vertelt Woerts in gesprek met RTV Rijnmond. "Dit seizoen overleeft Feyenoord wel als er strengere maatregelen komen. Maar als dit nog langer dan een seizoen duurt, dan wordt het financieel wel heel zwaar."

"Aan het eind van het seizoen moet iedereen gecompenseerd worden voor het niet bezoeken van de wedstrijden. Nu zijn ze erop ingesteld, maar ik hoor Feyenoord al eerder roepen dat ze hopen dat ze erop ingesteld zijn dat ze aan het einde van het seizoen weer voor een vol stadion kunnen spelen na de winterstop. Als ik nu naar de ontwikkelingen kijk is dat een illusie", aldus Woerts, die zich verbaast dat fans zich niet aan de coronaregels houden, ook bij Willem II donderdagavond.

"Ik ben onlangs in Italië geweest en daar houden mensen zich keurig aan de regels. Daar zijn de regels ook heel simpel: binnen een mondkapjes op, buiten niet. Zelfs kinderen houden zich daaraan. Maar in Nederland zijn we altijd eigenwijs en dwars en denken we zelf te weten wat goed voor ons is", aldus Woerts.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws