Grapperhaus keurt 'heel zorgelijk' supportersfeest Willem II af: 'Onverantwoord'

Grapperhaus keurt 'heel zorgelijk' supportersfeest Willem II af: 'Onverantwoord'

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 12:36vr 25-09-2020 om 12:36

Het geëscaleerde feest van de Willem II-supporters rond de Europa League-wedstrijd tegen Rangers FC leidt tot afkeurende reacties in politiek Den Haag. Ministers Tamara van Ark (Medische Zorg en Sport) en Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) sluiten strengere maatregelen niet uit.

Als voetbalfans zich niet aan de coronaregels houden, kan dat volgens Van Ark leiden tot een strengere aanpak. "Ik vind het heel zorgelijk wat daar gebeurde", aldus de minister tegenover verschillende media. Of het gedrag van de supporters gevolgen krijgt, is echter de verantwoordelijkheid van de Veiligheidsregio en KNVB.

Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) reageert ook op het supportersfeest. "De beelden die ik gezien heb, dat is duidelijk onverantwoord." Verder wil hij niet ingaan op de zaak en de Tilburgse gemeenteraad niet voor de voeten lopen.

Bij het Europa League-duel tussen Willem II en Rangers (0-4) mochten geen fans aanwezig zijn, maar vlakbij het stadion was het feest. De gemeente Tilburg had daarvoor een vergunning afgegeven. Op beelden was echter te zien dat alle coronaregels in de wind worden geslagen bij de bijeenkomst.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws