Ajax-spits Traoré: 'We droomden allemaal van FC Twente'

Ajax-spits Traoré: 'We droomden allemaal van FC Twente'

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 12:58vr 25-09-2020 om 12:58

Niet Ajax, maar FC Twente was vroeger de favoriete club van Lassina Traoré. De negentienjarige spits uit Burkina Faso speelde in de voetbalschool van voormalig Twente-speler Rahim Ouédraogo in shirts van de Enschedese club.

"Wij voetbalden in shirts van FC Twente", vertelt Traoré aan Voetbal International. "Dat was de eerste Nederlandse club die we leerden kennen. Rahim vertelde er ook veel verhalen over. Dus droomden we allemaal van FC Twente. Toen ik de PlayStation leerde kennen, wilde ik ook altijd FC Twente zijn. Leroy Fer was mijn favoriete speler."

Ouédraogo speelt een grote rol in het voetballeven van Traoré, die de oud-speler van Twente zelfs als zijn 'tweede vader' beschouwt. "Hij heeft me alles gegeven. Dankzij hem ben ik nu hier", aldus de Ajax-spits, die op de academie veel leerde. "Voor mij was voetballen: de bal pakken, langs iedereen dribbelen, scoren. Ik wist niets over positiespel, discipline, over spelen in een team. Heb ik allemaal geleerd bij Rahimo."

"We hadden goede trainers, ook uit het buitenland", aldus Traoré. "En Rahim zelf natuurlijk. Hij was er altijd. Als we verloren, kon hij behoorlijk kwaad worden op ons. Hij trainde ons ook vaak. Mij heeft hij zo nog een keer heel goed geholpen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws