De Boer rekent bij presentatie af met sentiment: 'Dat slaat zeker niet op mij'

De Boer rekent bij presentatie af met sentiment: 'Dat slaat zeker niet op mij'

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 13:36vr 25-09-2020 om 13:36

Laatste update: vrijdag 25 september 2020 om 13:45vr 25-09-2020 om 13:45

Frank de Boer rekent af met het sentiment dat hij staat voor saai voetbal. Hij verwacht dat hij met het Nederlands elftal aanvallend voetbal kan gaan spelen. 

Het voetbal van Ajax onder De Boer was niet altijd even sprankelend, al pakte hij er wel vier landstitels mee. De Boer wordt door de achterban regelmatig bestempeld als 'saaie trainer' die alleen 'tikkie breed-voetbal' speelt. "Volgens mij heb ik zeker wel eens een pass naar voren gespeeld", zegt De Boer vrijdag bij zijn presentatie.

"Iedereen weet hoe ik als speler was, ik was de eerste die een pass naar voren gaf. Dat tikkie breed slaat zeker niet op mij. Laat duidelijk zijn dat ik hier ben om te winnen", zegt De Boer. "Natuurlijk willen we dat op de allermooiste manier doen, als dat kan. We hebben daar ook de kwaliteit voor. Op dit moment ziet dat er goed uit."

De KNVB zocht een trainer die de lijn-Koeman door kan trekken. "Ik denk dat ik wel overeenkomsten heb met Ronald, maar ik ben zeker geen 2.0. Ik heb mijn eigen stijl en identiteit en ben geen kopie van iemand. Maar ik wil wel zijn pad volgen. Het zou raar zijn als ik opeens een nieuw systeem zou introduceren. Iedereen gelooft weer in dit Oranje en Dwight (Lodeweges, assistent, red.) weet alles over de spelers. Waarom zou ik dan een andere koers gaan varen?"

De Boer snapt dat de KNVB verder wil met Lodeweges. Bij Ajax was Hennie Spijkerman een van zijn vaste assistenten. "Met Hennie Spijkerman heb ik jarenlang gewerkt en heel veel successen geboekt bij Ajax. Soms moet er een frisse wind komen. Dat is bij een bedrijf, of een voetbalclub. Op dit moment dacht ik: misschien is het beter om een nieuwe, frisse start te maken. Ik kreeg energie van Spijkerman, en ik krijg dezelfde energie van Dwight Lodeweges. Ik zie ernaar uit om met hem samen te werken. De KNVB wilde met Dwight door en ze zouden gek zijn als ze dat niet zouden doen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws