De Boer: 'Van Gaal vroeg of ik bondscoach van Oranje wilde worden'

De Boer: 'Van Gaal vroeg of ik bondscoach van Oranje wilde worden'

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 14:00vr 25-09-2020 om 14:00

Laatste update: vrijdag 25 september 2020 om 14:03vr 25-09-2020 om 14:03

Louis van Gaal heeft Frank de Boer gevraagd of hij ooit bondscoach van het Nederlands elftal wilde worden. Dat vertelt De Boer bij zijn presentatie.

De KNVB is na het vertrek van Ronald Koeman naar FC Barcelona in zee gegaan met De Boer, die tot 2022 getekend heeft. Van Gaal zag het wel zitten dat De Boer bondscoach zou worden. "Louis heb ik een tijd geleden gezien, op de grachten zijn we gaan dineren op een bootje als verrassing met de vrouwen", zegt De Boer.

"Toen vroeg hij of ik bondscoach wilde worden. Hij dacht dat ik een goede bondscoach zou zijn", zegt De Boer, die goed met Van Gaal op kan schieten. "Ik heb een heel goede relatie met Louis. Het is niet dat we elkaar platbellen, maar als er iets is sturen we elkaar een mailtje of een berichtje."

Van Gaal werd zelf ook genoemd als bondscoach. De KNVB heeft hem echter niet gebeld. "Van Gaal is een fantastische trainer met een geweldig cv, en waarom we iemand niet bellen dat laten we intern", zegt KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma. "Daar gaan we geen mededelingen over doen. Dat heeft niets met spelers te maken. Wij hebben een koers en die hebben we getoetst. Met spelers hebben we het ook niet over namen gehad, alleen over de lijn waarmee we door wilden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws