Advocaat tikt Berghuis op de vingers bij Feyenoord: Moet hij zich aan houden

Advocaat tikt Berghuis op de vingers bij Feyenoord: "Moet hij zich aan houden"

25-09-2020 14:26 Laatste update: 15:05
89

Dick Advocaat heeft Steven Berghuis op de vingers getikt bij Feyenoord. Aanleiding is de kritiek op het spel van zijn ploeg na de wedstrijd tegen FC Twente (1-1). Berghuis nam geen blad voor de mond.

De aanvaller van Feyenoord was niet te spreken over het spel van Feyenoord en liet dat duidelijk weten voor de camera van FOX Sports. "We leverden slecht veldspel, hadden een slechte bezetting, een laag tempo en namen weinig initiatief", zei Berghuis. "Dat is helaas niets nieuws. We spelen nooit echt overtuigend, vandaag wederom niet. Daar zijn we allemaal voor verantwoordelijk en dat moet echt beter, willen we een goed seizoen gaan draaien."

Advocaat was niet blij met de teksten van Berghuis. "Hij zei dat hij een beetje gefrustreerd was. Een aanvoerder moet de groep beschermen, vind ik. Er mag best wat gezegd worden. Er zaten dingen bij die kloppen, een aantal spelers heeft nog niet de vorm. Dat is begrijpelijk. Berghuis mag alles zeggen, maar de kritiek van vorige week kan hij beter bewaren voor de kleedkamer. Dat heb ik hem ook verteld", zegt de Feyenoord-trainer op de persconferentie. "Het is niet de vraag of hij gelijk heeft, hij moet het anders doen."

Advocaat weet niet of de uitspraken van Berghuis te maken zouden kunnen hebben met een mogelijk vertrek bij Feyenoord. "Dat weet ik niet, dat moet je aan hem vragen. Hij liep vandaag in ieder geval met een goed gevoel rond, met een blij gezicht. Straf? Ik ben niet zo'n man van straffen. Je kunt beter duidelijk vertellen hoe je het ziet en hoe je het wil. Daar moet hij zich aan houden."

No Poll