Advocaat: 'Ik ben een groot fan van Rutte, maar dat was een misplaatste opmerking'

Advocaat: 'Ik ben een groot fan van Rutte, maar dat was een misplaatste opmerking'

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 14:49vr 25-09-2020 om 14:49

Dick Advocaat is niet blij met de teksten van premier Mark Rutte, die zei dat voetbalsupporters in stadions 'gewoon hun bek moeten houden'. Daarmee reageerde hij met name op een groep Feyenoord-fans, die zich vorige week tegen FC Twente lieten horen.

Supporters van Feyenoord hielden zich vorige week niet aan de regels, al was het in geen enkel stadion rustig. Door het coronavirus is het niet toegestaan om hard te schreeuwen en/of te zingen. Rutte zei dat de regels prima op te volgen zijn en fans 'gewoon hun bek moeten houden'. Even later herstelde hij dat.

"Ik ben een groot fan van Rutte, laat dat duidelijk zijn, maar dat vond ik een misplaatste opmerking", zegt Advocaat op de persconferentie. "Waarom? Omdat hij het later herstelde. Niet de inhoud van de boodschap, maar wel het woord dat hij gebruikte. Dat moet hij niet doen, daar heeft hij te veel kwaliteiten voor."

Advocaat geeft de fans van Feyenoord een boodschap mee voor de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag van aankomende zondag. "Ze moeten vooral hun bek houden, zou Rutte zeggen", grapt Advocaat. "Dat mag ik toch ook wel één keer zeggen, of niet? Nu doe ik het niet meer." Dan serieus: "We hebben geweldige fans, maar ze zullen zich dit wel moeten realiseren. Al vond ik het nog wel meevallen, onze burgemeester (Aboutaleb, red.) zegt ook steeds dat de anderhalve meter afstand het belangrijkste is. Als we dat aanhouden, is onze burgemeester ook tevreden. Dat is ook belangrijk, als ik de kranten lees."

De fans van Feyenoord mogen wel een beetje geluid maken, als het aan Advocaat ligt. "Niet te hard, maar zachtjes. Ze moeten zich gedragen. Als je ziet in wat voor tijd we leven, is het voor iedereen een onzichtbare vijand. Ze moeten proberen om zich aan de regels te houden. Anderhalve meter afstand is niet zo moeilijk in zo'n groot stadion. Ik geloof niet dat een beetje fluisteren echt kwaad kan als ik de mensen hoor. Ik hoop dat ze zich eraan houden, anders gaat de burgemeester maatregelen nemen, als ik hem zo hoor. Dat willen we allemaal niet."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws