Twente zet goede Eredivisie-start door na geschutter van Groningen-verdedigers

25-09-2020 21:56
80

FC Twente heeft de goede start in de Eredivisie voortgezet met een overwinning op FC Groningen. De Enschedeërs profiteerden van een zeer slordig Groningen in de eerste helft: Vaclav Cerny en Danilo waren trefzeker. De gasten kwamen niet verder dan de 2-1 van Ahmed El Messaoudi en zagen hoe Alexander Jeremejeff de wedstrijd vlak voor tijd in het slot gooide: 3-1.

Twente schoot uit de startblokken in de Grolsch Veste en zette Groningen vanaf minuut één onder druk op de eigen helft. Het leverde de thuisploeg, mede door gestuntel in de defensie van de Trots van het Noorden, meerdere kansen op. Cerny dacht Twente al snel op voorsprong te brengen, maar na minutenlang overleg tussen arbiter Sander van Eijck en VAR Allard Lindhout werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Met het blote oog was het nauwelijks te zien.

Gelukkig voor Twente stond de 1-0 niet veel later wél op het scorebord. Een fout in de Groningen-defensie zorgde ervoor dat Danilo er met de bal vandoor kon. Hij gaf af op Cerny, die beheerst raak schoot in de verre hoek.

Groningen was niet bij machte om onder de Twentse druk uit te voetballen, maar was wel dichtbij de gelijkmaker. Dammers testte Joël Drommel met een goede kopbal, maar de Twente-doelman was bij de les en redde goed. Een paar minuten na de kans van Dammers was het aan de andere kant van het veld raak. Danilo kon simpel binnentikken, wederom na een fout in de defensie van Groningen.

Na rust bracht El Messaoudi Groningen al snel weer terug in de wedstrijd: hij kopte een voorzet achter Drommel. Verder dan die treffer kwam Groningen in de tweede helft echter niet meer. De gasten zetten Twente wel onder druk, maar waren niet bij machte om tot goed uitgespeelde kansen te komen op de vijandelijke helft.

Twente besliste de wedstrijd uiteindelijk vlak voor tijd: Alexander Jeremejeff mocht een hoekschop volledig vrij achter Sergio Padt koppen. Vlak na deze treffer raakte Groningen-invaller Remco Balk nog de paal. Door de overwinning blijft Twente ongeslagen in de Eredivisie: eerder werd er al gewonnen van Fortuna Sittard en gelijkgespeeld tegen Feyenoord.