Jans: 'Heeft 4 minuten en 33 seconden geduurd, ik snap er helemaal niets van'

Jans: 'Heeft 4 minuten en 33 seconden geduurd, ik snap er helemaal niets van'

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 22:24vr 25-09-2020 om 22:24

Ron Jans begrijpt er helemaal niets van dat het doelpunt van Vaclav Cerny tegen FC Groningen na minutenlang overleg tussen scheidsrechter Sander van Eijck en VAR Allard Lindhout werd afgekeurd wegens buitenspel. De FC Twente-trainer is het er absoluut niet mee eens. 

Cerny dacht Twente al snel op voorsprong te zetten, maar zijn doelpunt werd afgevlagd. Uit de herhalingen bleek echter dat er geen sprake was van buitenspel. "We hebben de lijnen gezien, we hebben de beelden gezien, je hebt het uitgelegd: het is gewoon een goal", reageert Jans verontwaardigd voor de camera van FOX Sports. "Het heeft vier minuten en 33 seconden geduurd. Ik snap er helemaal niets van."

Voor Jans en Danny Buijs was het lang wachten op de beslissing. "Ik hoorde Danny Buijs net op de achtergrond... Je staat daar één minuut, twee minuten, drie minuten, vier minuten en 33 seconden. Ik ben een voorstander van de VAR omdat er meer goede beslissingen worden genomen. Maar dit kan niet", geeft Jans aan.

Buijs is het met zijn collega eens. "Ik mag toch een verzoek indienen? Laten we hier mee stoppen", is hij duidelijk. "Laten we de VAR alleen gebruiken als écht het nodig is en neem een beslissing. We moeten niet met iedereen in het stadion vier tot vijf minuten wachten op een beslissing. Helemaal als achteraf blijkt dat het misschien weer een verkeerde keuze was. Dan wordt het lachwekkend."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws