Het lijkt erop dat Ajax toch nog een extra middenvelder gaat halen

"Het lijkt erop dat Ajax toch nog een extra middenvelder gaat halen"

26-09-2020 09:30 Laatste update: 09:34
137

Ajax lijkt bezig met de komst van een extra middenvelder, vertelt clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf in de podcast van de krant. Meerdere namen worden genoemd, waaronder die van Davy Klaassen, die naar verluidt wel trek heeft in een terugkeer naar Ajax.

Maar ook de naam van Brighton & Hove Albion-speler Davy Pröpper valt opnieuw. "De informatie die wij over Pröpper kregen is dat hij gewoon veel te duur is", zegt Verweij. "Is het niet qua transfersom, dan wel qua salaris. Er is een aantal zaakwaarnemers gevraagd om mee te denken over een extra middenvelder. Ik zou inzetten op Davy Klaassen. Die is - denk ik - redelijk goedkoop op te halen bij Werder Bremen. Het lijkt erop dat Ajax toch nog een extra middenvelder gaat halen."

Chef voetbal Valentijn Driessen vraagt zich af of Klaassen bij Werder Bremen moet blijven. "In de eerste wedstrijd werden ze van het veld geveegd (1-4 tegen Hertha BSC, red.) en vorig jaar zijn ze ternauwernood in de Bundesliga gebleven. Als je hem op kunt halen voor een redelijk bedrag... Het is een halve rooie, dus die gaat echt wat voor je doen. Daar kun je een hoop plezier aan beleven. Het is natuurlijk een vuurvretertje."

"Werder Bremen heeft veertien miljoen voor hem betaald en hij heeft nog maar een tweejarig contract, terwijl hij vier jaar had", zegt Verweij over Klaassen. "Het zal om en nabij dat bedrag zijn, ik denk zelfs iets lager. Dat is een bedrag dat Ajax kan betalen. Als je tien, elf, twaalf miljoen euro betaalt, is dat veel. Klaassen schijnt wel oren te hebben naar een terugkeer bij Ajax."

Ook Matheus Henrique, speler van het Braziliaanse Gremio, wordt genoemd. Verweij: "Die naam valt, klopt. Het is een naam die al heel lang in verband wordt gebracht met Ajax, dus die zal ongetwijfeld op een lijstje staan. Dat lijkt me nu niet aan de orde. Ik heb het in ieder geval niet gehoord."