'Ajax kocht me onder meer om de topsportmentaliteit aan te scherpen'

'Ajax kocht me onder meer om de topsportmentaliteit aan te scherpen'

Gepubliceerd: zaterdag 26 september 2020 om 10:11za 26-09-2020 om 10:11

Dusan Tadic is niet alleen op het veld van waarde voor Ajax, maar ook daarbuiten. Hij vertelt dat dat een van de redenen is waarom de club hem in 2018 kocht van Southampton.

Tadic staat bekend als een absolute winnaar. Ajax kocht hem niet alleen vanwege zijn voetballende kwaliteiten. "Het was naast mijn kwaliteiten een van de redenen waarom de club me van Southampton heeft gekocht: om de topsportmentaliteit bij Ajax aan te scherpen", zegt Tadic zaterdag in De Telegraaf.

"Ik wil elke dag een voorbeeld zijn, de jeugd duidelijk maken dat ze de top alleen halen als ze hun kwaliteit koppelen aan keihard werken", zegt de Serviër, die de spelers op het hart drukt hoe belangrijk discipline is. "En dan bedoel ik elke dag alles geven, met hun voeding bezig zijn én buiten het voetbal heel veel te laten. Als Donny van de Beek naar Manchester United gaat en me bedankt voor mijn hulp, doet dat me heel veel. Begrijp me niet verkeerd. Don had al een geweldige mentaliteit, maar samen hebben we nog een paar procent winst kunnen boeken."

Tadic ligt bij Ajax nog tot 2025 vast en heeft met de club de afspraak dat hij ook na zijn carrière aan de Amsterdammers verbonden blijft. Dat zou als jeugdtrainer kunnen, al kijkt hij daar nu nog niet naar. "Pas als ik het gevoel heb dat ik niets meer toevoeg aan Ajax, zal ik over mijn nieuwe toekomst nadenken. Nu zou dat alleen maar afleiden. Het is goed denkbaar dat ik ooit trainer wil worden. En áls ik dat wil, is dat natuurlijk bij Ajax. Die club zit voor altijd in mijn hart. Wie wil er nu niet met de allergrootste talenten ter wereld werken? Onder de best denkbare omstandigheden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Schuilt er een trainer in Tadic?

Ja
88%
Nee
12%
(1238 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws