'Berghuis kan Feyenoord op 1 januari 2021 verlaten voor club van Beckham'

'Berghuis kan Feyenoord op 1 januari 2021 verlaten voor club van Beckham'

26-09-2020 10:53 Laatste update: 11:07
193

De eerste serieuze club dient zich aan voor Steven Berghuis. Het Amerikaanse Inter Miami FC, de club van David Beckham, heeft het oog laten vallen op de aanvoerder van Feyenoord.

Met dat nieuws pakt Voetbal International uit. Mocht Inter Miami doorpakken, dan zal Berghuis niet per direct vertrekken naar Amerika, maar pas op 1 januari 2021. Het contract van Berghuis bij Feyenoord loopt nog tot 2022. Het hyperambitieuze Inter Miami versterkte zich al met spelers als Blaise Matuidi en Gonzalo Higuaín. Meerdere namen staan op het lijstje van Beckham.

Feyenoord-fans maken zich steeds meer zorgen over een vertrek van Berghuis uit De Kuip. De aanvoerder kan voor een vastgesteld bedrag (vermoedelijk rond de acht miljoen euro) vertrekken uit Rotterdam-Zuid. Het Algemeen Dagblad schetste zaterdag al dat Feyenoord worstelt met de situatie rond zijn aanvoerder.

Berghuis leek vorig jaar al op weg naar de uitgang van De Kuip, maar Feyenoord wist hem toen met een verbeterd contract binnenboord te houden. Daarmee wimpelde Feyenoord het geïnteresseerde PSV af. Er is echter wel afgesproken dat Berghuis voor een relatief laag bedrag weg mag bij Feyenoord.