Koeman wil wat rechtzetten: 'Ik heb respect voor hem getoond'

Koeman wil wat rechtzetten: 'Ik heb respect voor hem getoond'

Gepubliceerd: zaterdag 26 september 2020 om 13:32za 26-09-2020 om 13:32

Ronald Koeman benadrukt dat het vertrek van Luis Suárez niet alleen zijn beslissing was. De Nederlandse trainer van FC Barcelona vertelt zaterdag op de persconferentie over de transfer van de 33-jarige Uruguayaan naar Atlético Madrid.

"Het lijkt dat ik de slechterik was in deze film en dat is niet waar", zegt Koeman een dag voor het Primera División-duel met Villarreal. "Sinds ons gesprek heb ik respect voor hem getoond. Ik heb hem verteld dat het misschien moeilijk wordt voor hem om te spelen, maar dat als hij zou blijven hij onderdeel van de selectie zou zijn."

Marca schreef eerder deze week dat Koeman nu al wantrouwend zou zijn richting het bestuur, dat hem in een moeilijke situatie zou hebben gebracht. De Nederlander werd daar tijdens de persconferentie naar gevraagd. "Voordat ik mijn contract tekende dacht de club al over dingen na, en ik heb geprobeerd die dingen te ondersteunen. Het zijn niet alleen de beslissingen van de coach."

"Luis en ik respecteren elkaar en we hebben open over zijn toekomst gesproken", vervolgt Koeman. "Hij had de mogelijkheid om naar Atlético te gaan en ik wens hem alle geluk van de wereld." Het vertrek van de oud-Ajacied viel onder meer Lionel Messi zwaar. De Argentijnse ster baalde van de handelswijze van Barça. "Het is normaal dat hij boos is om het vertrek van een vriend, maar ik twijfel niet aan Messi", reageert de oud-bondscoach van Oranje.

Ook presidentskandidaat Víctor Font nam hem onder vuur vanwege het vertrek van Suárez. "Ik wist dat er door de veranderingen voor- en tegenstanders zouden zijn. Dat is normaal bij zo'n grote club, hoewel ik hoop dat er wat meer rust zal komen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Koeman spijt krijgen van het afserveren van Suárez?

Ja
61%
Nee
39%
(5148 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws