Krankzinnige slotfase in Milaan: Inter na minuut 87 van 2-3 naar 4-3

27-09-2020 00:37 Laatste update: 00:32
18

Internazionale heeft tijdens zijn eerste Serie A-duel van het seizoen al meteen in zijn reserves moeten tasten. De Nerazzurri dreigden zich te verslikken in Fiorentina, maar toonden veerkracht en trokken het spectaculaire treffen naar zich toe.

Internazionale-Fiorentina 4-3
Christian Kouamé brak de wedstrijd al na drie minuten open met een intikker. Lautaro Martínez maakte kort voor rust gelijk na een snelle counter en Fiorentina-verdediger Federico Ceccherini hielp de thuisploeg in het zadel met een eigen goal. Inter stond echter binnen de kortste keren op een 2-3 achterstand: good old Franck Ribéry (37) kreeg het op zijn heupen en leverde assists af aan Gaetano Castrovilli en Federico Chiesa.

La Viola stonden in minuut 87 nog steeds op achterstand, maar bogen de wedstrijd op miraculeuze wijze om. Romelu Lukaku tikte binnen na een fraaie aanval over rechts en Danilo D'Ambrosio kroonde zich al koppend tot de held van de Nerazzurri: 3-3 en 4-3.

Schalke 04-Werder Bremen 1-3
Niclas Füllkrug was de grote man bij Werder, dat vorig seizoen op het nippertje aan degradatie was ontsnapt en de nieuwe jaargang had geopend met een ruime nederlaag tegen Hertha BSC. In Gelsenkirchen ging het een stuk voortvarender: bij rust stond het al 0-2 dankzij een intikker en een rake kopbal van Füllkrug. De aanvalsleider van Werder Bremen maakte na rust zijn hattrick vol vanaf de penaltystip: 0-3. Schalke moest met tien man verder nadat Ozan Kabak zijn tweede gele kaart kreeg, maar redde nog wel de 'eer' via Mark Uth. De club blijft wel onderaan de Bundesliga bungelen, met een doelsaldo van 1-11.

Torino-Atalanta Bergamo 2-4
De thuisploeg opende de score tegen Atalanta: Andrea Belotti schoof na tien minuten spelen de 1-0 voorbij Marco Sportiello. Vervolgens ging het snel: nog vóór het rustsignaal stond er een 2-3 stand op de borden. Alejandro Gómez tekende al snel voor de gelijkmaker, Luis Muriel knalde vanuit een moeilijke hoek de 1-2 binnen en Hans Hateboer promoveerde een afgemeten voorzet van Gómez tot 1-3.

Belotti bracht vlak voor rust de spanning terug met een rake kopbal, maar het was Atalanta dat alsnog het laatste woord had. De Roon volgde het voorbeeld van landgenoot Hateboer en tekende met een bekeken schot voor de 2-4. De overwinning van de gasten kwam niet meer in gevaar, Sam Lammers mocht in de slotfase zijn Serie A-debuut maken.