Dortmund blameert zich bij Augsburg, prachtige goals bij Leverkusen - Leipzig

26-09-2020 17:23
28

De eerste nederlaag in de Bundesliga dit seizoen is een feit voor Borussia Dortmund. Op bezoek bij FC Augsburg was de ploeg van trainer Lucien Favre oppermachtig, maar ging het met 2-0 onderuit. Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz hield RB Leipzig in eigen huis op een gelijkspel.

FC Augsburg - Borussia Dortmund 2-0
Een flinke tegenvaller voor Dortmund zo vroeg in het seizoen. Op bezoek bij Augsburg werd er met 2-0 verloren. Onnodig, want de zwart-gelen waren oppermachtig in de WKK ARENA. De wedstrijd werd in de eerste helft ontsierd door een groot aantal gele kaarten, maar vlak voor rust was er ook op voetballend gebied wat spektakel. Augsburg-verdediger Felix Uduokhai kopte een vrije trap van Daniel Caligiuri achter Dortmund-keeper Roman Bürki, die er bij de treffer niet goed uitzag.

Dortmund wist dus wat het te doen stond in de tweede helft, maar zag na ongeveer tien minuten spelen in het tweede bedrijf hoe Augsburg de marge vergrootte naar twee. Caligiuri dook op achter de laatste linie van Dortmund, kwam oog in oog met Bürki en faalde niet: 2-0.

De ploeg van trainer Favre dreigt Bayern München dus meteen achter zich te laten aan het begin van het seizoen. Der Rekordmeister won de eerste competitiewedstrijd met 8-0 van Schalke 04 en neemt het zondag om 15.30 uur op tegen Hoffenheim.

Bayer Leverkusen - RB Leipzig 1-1
Leverkusen en Bosz hebben ook hun tweede wedstrijd in de Bundesliga gelijkgespeeld. Vorige week bleef het bij 0-0 tegen Wolfsburg, deze zaterdag hielden de mannen van de Nederlandse trainer Leipzig op 1-1.

Emil Forsberg zette Leipzig, vorig seizoen halve finalist in de Champions League, al snel op een 0-1 voorsprong. Hij schoot na een geweldige individuele actie snoeihard raak en liet Leverkusen-keeper Lukás Hrádecký kansloos.

Lang konden de gasten niet genieten van de voorsprong. Zes minuten later zette Kerem Demirbay de thuisploeg alweer op gelijke hoogte en ook zijn doelpunt was van grote schoonheid. De Leverkusen-middenvelder probeerde het van afstand en zag zijn poging via de onderkant van de lat in het Leipzig-doel vallen: 1-1.

Leipzig komt na de wedstrijd tegen Leverkusen op vier punten, na de overwinning van vorige week tegen FSV Mainz 05 (3-1).