Real Madrid dankt clubicoon Ramos tegen Betis: late panenka genoeg voor de punten

26-09-2020 23:13 Laatste update: 23:19
36

Real Madrid heeft zich op spectaculaire wijze herpakt na de 0-0 in de Primera División-ouverture tegen Real Sociedad. De regerend landskampioen liep op bezoek bij Real Betis tegen een achterstand aan, maar kreeg het tiental uit Sevilla alsnog op de knieën: clubicoon Sergio Ramos tekende met een panenka voor de beslissende 2-3.

Real Madrid maakte al vroeg in de wedstrijd zijn eerste treffer van het seizoen. Karim Benzema liet zich uitzakken naar rechts, speelde Marc Bartra uit en bediende Federico Valverde: 0-1. Ramos leek direct daarna de marge te verdubbelen, maar miste. De thuisploeg richtte zich op en kwam vlak voor rust – in een tijdsbestek van twee minuten – op voorsprong. Aïssa Mandi kopte een fraaie voorzet van Sergio Canales binnen, Willian Carvalho verschalkte Thibaut Courtois in de verre hoek: 1-1 en 2-1.

De Koninklijke wist de schade kort na rust te repareren, al had het daar wat hulp van de thuisploeg voor nodig: Betis-verdediger Emerson gaf het laatste zetje na een voorzet van Dani Carvajal en tekende ongelukkigerwijs voor de 2-2. Later in de tweede helft eiste de Braziliaan nog eens de hoofdrol op: Emerson haalde de doorgebroken Luka Jovic neer en kreeg na ingrijpen van de VAR een rode kaart.

De tien van Betis hielden een kwartier lang stand, maar kregen in de slotfase een penalty tegen: Bartra wilde voor Borja Mayoral kruipen, gleed half weg en raakte de bal met zijn hand. Ramos – net begonnen aan zijn zestiende Real Madrid-seizoen – nam zijn verantwoordelijkheid en voltrok het vonnis met een panenka.