Ten Hag versus Van Gangelen en Amrabat: 'Dan had ik Nordin beter op moeten voeden'

Ten Hag versus Van Gangelen en Amrabat: 'Dan had ik Nordin beter op moeten voeden'

26-09-2020 23:59
128

Ajax-trainer Erik ten Hag baalde stevig van de rode kaart die Edson Álvarez kreeg tijdens Ajax-Vitesse. De Amsterdammers moesten voor de tweede keer dit seizoen een wedstrijd uitspelen met tien man: Nicolás Tagliafico kreeg tijdens de eerste speelronde al rood tegen Sparta.

Ten Hag vond beide rode kaarten echter onterecht, liet hij na de wedstrijd tegen Vitesse weten aan FOX Sports. "Daar zullen we toch iets mee moeten. Analyseren hoe dat kan. Maar ja, het is geen schaken en dammen hè? Als het nou bewust ernstig gemeen spel is... Maar zowel Nico als dit: eigenlijk belachelijk", aldus de vijftigjarige Tukker. "Dit is een duel, waarin hij voor de bal gaat."

Wedden

Meer odds

Álvarez kreeg rood nadat hij op het been van tegenstander Loïs Openda ging staan. "Ik zeg niet dat je achterlijk bent", richtte hij zich tot interviewer Jan Joost van Gangelen. "Maar als je gevoetbald hebt..." Dat analist Nordin Amrabat het ook een terechte beslissing vond van arbiter Pol van Boekel, maakte geen indruk op Ten Hag. "Dan had ik Nordin beter op moeten voeden", doelde hij op zijn tijd als assistent-trainer bij PSV, waar Amrabat speler was.